Web Analytics Made Easy - Statcounter

در اوایل دهه هفتاد شمسی، وقتی اساتید دانشگاه می‌خواستند از شرکتهای موفق در صنعت مخصوصا صنعت خودرو مثالی بیاورند، شرکت تویوتا اولین مثالی بود که آورده می‌شد و کلی راجع به نوع مدیریت و شیوه تولید خودرو در آن شرکت صحبت می‌کردند و در بین صحبت‌هایشان مرتباً از یک واژه استفاده می‌شد و آن تولید ناب بود که ترجمه Lean Production  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اینجا نمی‌خواهم به طور تخصصی به مقوله تولید ناب بپردازم ولی برای اینکه بتوانم منظورم از طرح این مقاله را برسانم لازم می‌دانم که به طور خیلی خلاصه در چند خط تولید ناب را توضیح دهم.

شرکت تویوتا برای اینکه بتواند به عرصه رقابت جهانی با غولهای خودروسازی آمریکا و اروپا ورود پیدا کند مجبور بود که اصولی را طراحی و پیاده‌سازی کند که با اعمال کمترین سرمایه‌گذاری، بالاترین بازدهی در تولید را ایجاد نماید. این نیاز سبب شد که آنها به اصولی در تولید دست یابند که از آن به بعد به اصول تولید ناب معروف شد و با این اصول آنها توانستند به یکی از پنج خودروساز اول دنیا تبدیل شوند. بعدها محققین بسیاری از دانشگاههای معتبر اروپا و آمریکا بر روی این روش ژاپنی‌ها تحقیق کردند و از آن زمان این روش به عنوان یک علم و به صورت چند واحد درسی در بسیاری از دانشگاههای دنیا تدریس شد و امروزه در شرکتها و صنایع مختلف این اصول به کار گرفته می‌شود.

اما در مورد شرکت ایران خودرو انگار وضع به گونه‌ای دیگر دارد رقم می‌خورد. ایران خودرو به عنوان یکی از سرمایه‌های ملی ما، خودروسازی است که به هر دلیل هیچگاه نخواسته و یا لازم ندیده که در عرصه رقابت جهانی حضور پیدا کند. همین تعداد از مشتریان با همین خودروهای مونتاژی بی کیفیت برایش کافی بوده است. مدیران دولتی هم هر کدام آمدند و سنوات‌شان را پر کردند و رفتند و آب از آب تکان نخورد و البته این برای آن مدیر دولتی یک امتیاز محسوب می‌شود. هر مدیری که آمد، شرکت را با زیان انباشته فراوانی تحویل گرفت و با زیان انباشته فراوان تری تحویل داد و رفت. بنابراین و به طور کلی، مقایسه شرکت ایران خودرو با شرکت تویوتا یک مقایسه کاملا اشتباه است.

امروز ایران خودرو بر سر یک دو راهی ایستاده است که یا باید مسیری که پیشگامان تولید ناب طی کردند را انتخاب کند و یا باید در مسیری قدم بگذارد که به یک فروپاشی ناب (Lean Collapse) منتهی می‌شود. اینکه چرا در این مقاله از فروپاشی ناب صحبت می‌شود این است که اگر ایران خودرو با همین وضع به فعالیت خود ادامه دهد ممکن است در آینده تبدیل به یک مثال ناب برای اساتید دانشگاهها شود. مثالی از یک شرکت خودروسازی بزرگ با منابع عظیم مالی، تجهیزاتی و پرسنلی که منتهی به فروپاشی شد. اینکه چرا در این مقاله از واژه فروپاشی به جای ورشکستگی استفاده شده این است که اصولا یک شرکت می‌تواند سالها با حالتی از ورشکستگی به کار خود ادامه دهد اما اگر فروپاشید دیگر چیزی برای ادامه وجود ندارد.

راه برون رفت ایران خودرو از وضعیت کنونی برای کوتاه مدت، استفاده از مدیری است که واقعا خودروساز باشد. به منظور حمایت از تولید ملی و فارق از جناح بندی سیاسی و اقتصادی و فارق از اینکه این شرکت دولتی باشد یا خصوصی، باید یک مدیر لایق برای ایران خودرو انتخاب کرد. شگفت انگیز است وقتی می بینیم که مسئولین کشور برای تیم ملی (فوتبال، والیبال و ...) یک مربی مطرح خارجی می‌آورند تا با آن مربی فقط دل مردم برای چند دقیقه شاد شده و جایگاه ورزشی ایران در دنیا حفظ شود ولی برای این شرکت که حداقل بیش از بیست هزار خانواده از آن ارتزاق می‌کنند، یک مدیر مطرح و خودروساز انتخاب نمی‌کنند.

دو راه کار بلند مدت برای نجات ایران خودرو از یک فروپاشی ناب پیشنهاد می‌شود:

1-   با نگاهی فراجناحی، سیاسی و حتی فراملی، ایران خودرو به یک بخش خصوصی واقعی با هدف ورود به عرصه رقابت جهانی واگذار شده و دست مدیران دولتی به معنای واقعی از این شرکت کوتاه شود. سرمایه گذاران بخش خصوصی خودشان بهتر از دولتی‌ها می‌دانند که چگونه شرکت را در مسیر درست هدایت کنند و چگونه از مدیرانشان حساب‌کشی کنند.

2-  بدنه شرکت باید کوچک شود. متاسفانه، تاسیس شرکتها و دفاتر جانبی، استخدامهای بی حساب و کتاب، افزایش مدیرانی با حقوقهای نجومی، ورود نادرست شرکت به مقوله قطعه‌سازی، هزینه‌های نادرست آشکار و پنهان، ناهمخوانی تجهیزات بروز و مدرن در این شرکت با محصولات قدیمی و کم کیفیت و نیز افزایش سالن‌ها و تجهیزات مونتاژ بدون انجام مطالعات اقتصادی بر روی آنها همگی در این سالهای اخیر موجب فربه و ناکارآمد شدن این شرکت شده است. اگر این شرکت به بخش خصوصی واگذار شود اولین اتفاقی که قطعا رخ می‌دهد تعدیل نیروها در مقیاس وسیع است و دولت باید از همین الان برای آن تدبیر درستی اتخاذ کند.

بر همگان روشن است که صنعت خودروسازی، خمره رنگرزی نیست که در یک لحظه بتوان با ترکیب چند رنگ، یک رنگ جدید بدست آورد. در صنعت خودروسازی، برای تولید یک محصول جدید باید برنامه ریزی بلند مدت کرد. گاهی لازم می‌شود که تولید یک یا چند محصول به طور کامل متوقف شود. با ایجاد رفرم در ایران خودرو، ممکن است محصولاتی از این شرکت دیگر هرگز تولید نشوند و ممکن است قیمت این نوع خودروها در بازار برای چند ماهی افزایش ناگهانی داشته باشد و مردم عزیز باید صبور باشند و بدانند که بخش خصوصی با نگاه فراملی و با هدف حضور در عرصه جهانی، هرگز برای خوش رقصی دلالان در بازار، خودرو تولید نمی‌کند.

امید است مسئولین کشور قبل از اینکه نفسهای ایران خودرو به شماره بیافتد و این شرکت از هم فرو بپاشد، نسبت به نجات آن (به عنوان یکی از سرمایه‌های ملی) اقدام نمایند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۹۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز؛ پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی/نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌ها

محسن زارعی ضمن یادآوری مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تاثیر ۵۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سراسری ۱۴۰۳ افزود: بنابراین ۵۰ درصد آزمون سراسری از سابقه تحصیلی در پایه دوازدهم محاسبه می‌شود که شامل تاثیر نمرات دروس عمومی و اختصاصی است که از طریق آزمون‌ نهایی خرداد سال جاری تولید می‌شود.

نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌های متقاضی شرکت در کنکور ۱۴۰۳

وی در خصوص نحوه تولید سوابق تحصیلی برای فارغ التحصیلان سال‌های قبل توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: در خصوص فارغ التحصیلان سال ۱۴۰۲، صرفا امتحانات نهایی خرداد آن ها به عنوان سوابقشان در نظر گرفته می‌شود.

زارعی تاکید کرد: اما در مورد دیگر افرادی که پیش‌تر از سال ۱۴۰۲ فارغ التحصیل شده‌اند نیز، همه آزمون‌های نهایی آن ها به عنوان سابقه لحاظ خواهد شد. این در حالیست که فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به قبل که سابقه ندارند، چون در هیچ سامانه‌ای این سابقه ثبت و ضبط نشده، اگر داوطلب شرکت در آزمون سراسری سال جاری هستند، حتما باید برای گروه آزمایشی کنکوری که شرکت می کنند، سابقه تحصیلی را تولید کنند.

به گفته رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش، فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به بعد باید حتما کنترل کنند که بنابر گروه آزمایشی که انتخاب می‌کنند، سوابق آن ها کامل است و یا نواقصی دارند و اگر این نواقص وجود داشت نسبت به رفع آن اقدام کنند.

وی با اشاره به فارغ‌اتحصیلان پشت کنکوری که باید سوابق تحصیلی خود را ایجاد و آن را تایید کنند توضیحاتی کامل‌تر ارائه و یادآور شد: مشاهده سوابق تحصیلی از نهم اردیبهشت آغاز شده و درگاه ورودی آن از طریق وبگاه سازمان سنجش به آدرس my.sanjesh.org  امکانپذیر و از این طریق وارد سامانه آموزش و پرورش خواهند شد. دیگر افراد هم می توانند از طریق سایت my.medu.ir وارد و سابقه تحصیلی خود را مشاهده کنند. کسانی که سوابقشان متناسب با گروه آزمایشی است که در آن شرکت خواهند کرد، گزینه «تایید» را انتخاب و به محض این انتخاب، کار آن ها تمام می‌شود.

افرادی که به سوابق خود اعتراض دارند چه کنند؟

زارعی با بیان اینکه ممکن است بعضی افراد نسبت به بخشی از سوابق خود و یا کل آن اعتراضی داشته باشند گفت: یعنی ممکن است مغایرتی وجود داشته باشد که در این صورت زمانی که اعلام مغایرت برای هر درس می‌کنند، باید مستندی که دال بر وجود مغایرت باشد را بارگذاری کنند یعنی اگر کارنامه‌ای دارند بارگذاری کنند؛ به محضی که این کار انجام  شود سامانه به صورت خودکار بررسی‌ها را انجام و اصلاح صورت می‌گیرد و این افراد در مراجعه مجدد، اصلاح را دریافت می کنند؛ اگر هم دریافت نکنند باید به سنجش مناطق تحصیلی خود مراجعه و پیگیرشوند تا اصلاح را انجام دهند و حتما تایید این اصلاح را دریافت کنند چرا که در غیر اینصورت یعنی سابقه را تایید نکرده‌اند و در ارسال سوابق دچار مشکل می‌شوند.

وی با بیان اینکه تا پایان روز شنبه ۱۵ اردیبهشت دسترسی به سامانه مشاهده و تایید سوابق تحصیلی فعال است به طوریکه بیش از ۱۰۰هزار نفر از داوطلبان برای مشاهده و دریافت سوابق مراجعه کرده‌اند که حدود ۶۰۰ نفر اعلام مغایرت و بقیه سوابق خود را تایید کرده‌اند اظهار کرد: ثبت نام برای ترمیم نمره داوطلبان نیز فعال شده است. همه افراد متناسب با گروه آزمایشی خود می توانند ایجاد سابقه کنند و در این خصوص افراد محدودیتی در انتخاب دروس مدنظر برای ایجاد سابقه ندارند. نمره دروس هم به افراد نمایش داده می شود تا اگر احیانا بخواهند با عنوان «ترمیم»، نمره خود را ارتقا بدهند، باز هم محدودیت نداشته و از یک تا چند درس و یا همه دروس را می‌توانند برای ترمیم انتخاب و هزینه آن را پراخت و در امتحان مربوطه شرکت کنند.

رئیس مرکز ارزش‌یابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با تاکید بر اینکه در انتخاب دروس برای ترمیم نمره، هیچ فردی هیچ محدودیتی از نظر تعداد دروس انتخابی ندارد بیان کرد: ممکن است فردی در انتخاب دروس خود دچار تردید شود که آیا می‌تواند خود را برای امتحان آماده کند یا خیر؟ که این افراد می توانند دروس مدنظر خود را انتخاب کرده اما اگر تا روز امتحان آمادگی نداشتند، می توانند در آن امتحان شرکت نکنند و شرکت نکردن به منزله این است که اصلا درسی را برای امتحان انتخاب نکرده و این انتخاب برای آن ها همچنان محفوظ می‌ماند.

زارعی ادامه داد: بعد از تایید، انتخاب محل آزمون است که در چه شهرستانی می‌خواهند آزمون بدهند و این را نیز داوطلبان متناسب با محل سکونت خود انتخاب می‌کنند. سپس کار حوزه‌بندی است که در حوزه بندی ممکن است مثلا در یک مرکز استان ناحیه‌ای را انتخاب کنند که امکان حوزه بندی مقدور نباشد لذا به ناحیه دیگری منتقل می شوند اما در تفکیک شهرستان‌ها، ترتیب شهرستانی را که داوطلبان انتخاب کرده‌اند، رعایت می شود. نام محل آزمون نیز بعد از پروسه حوزه‌بندی دقیق مشخص است.

زارعی در ادامه توصیه‌هایی به داوطلبان داشت و گفت: متقاضیان هنگام مشاهده سوابق تحصیلی حتما مشخصات هویتی خود را نیز کنترل کنند تا اگر مغایرتی وجود داشت، همان جا اعلام کنند؛ سامانه این را از سامانه ثبت‌احوال بازخوانی می کند تا اگر تغییراتی انجام اما اعمال نشده، دوباره اعمال شود.

وی از داوطلبان خواست حتما تصویر سال جاری خود را بارگذاری کنند چرا که کارت ورود به جلسه متناسب با همان تصویر صادر می‌شود. همچنین باید دقت کنند تصویر بارگذاری شده با تصویر مدرک شناسایی آن ها مطابقت داشته باشد چرا که در صورت وجود مغایرت، در زمان ورود به محل آزمون دچار مشکل می‌شوند.

تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی موکول نکنید

زارعی همچنین از متقاضیان خواست تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی مهلت مقرر (پایان روز ۱۵ اردیبهشت) موکول نکنند و در این باره تاکید کرد: در ساعات پایانی  ترافیک مراجعات زیاد خواهد شد و ممکن است سامانه کند شود.

هزینه ایجاد سابقه و ترمیم نمره

وی هزینه ترمیم نمره هر درس را مبلغ ۵۰ هزار تومان اعلام و خاطر نشان کرد: طبق مصوبه هیئت وزیران افراد برای تایید سوابق خود که به سازمان سنجش ارسال خواهد شد مبلغ ۵۰۰ هزار ریال باید پرداخت کنند. همچنین برای هر عنوان درسی که به عنوان ایجاد سابقه و یا ترمیم انتخاب می‌کنند نیز باید ۵۰۰ هزار ریال از طریق سامانه و به صورت برخط پرداخت کنند و به محض اینکه این مراحل انجام شد، دروس انتخابی آن ها هم به عنوان ایجاد سابقه و هم ترمیم نهایی می‌شود؛ بالطبع درسی را که سابقه‌ای در آن ندارند با عنوان ایجاد سابقه و  اما در درسی که سابقه دارند اما می خواهند نمره آن را ارتقا دهند، با عنوان ترمیم انتخاب می‌کنند.

نحوه ایجاد سابقه تحصیلی توسط دوازدهمی‌ها

زارعی با تاکید بر اینکه تمام این توضیحات ویژه فارغ‌التحصیلان(افراد دارای دیپلم) بود، در خصوص ایجاد سوابق تحصیلی برای دانش آموزان پایه دوازدهم گفت: دانش‌آموزانی که در گروه آزمایشی متناظر رشته تحصیلی خود در کنکور سراسری شرکت خواهند کرد الان هیچ نیازی به مراجعه به سامانه برای تایید و مشاهده سوابق خود ندارند و همه مراحل مربوطه این افراد بعد از پایان امتحانات خرداد و اعلام نتایج اطلاع رسانی می‌شود که چه زمانی برای این امر مراجعه کنند؛ آن هنگام این افراد نیز باید همین مراحل ذکر شده در بالا را طی کنند.

رئیس مرکز ارزش‌یابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش درباره دانش‌آموزانی که در رشته‌های غیرمتناظر در آزمون سراسری شرکت کرده‌اند گفت: مثلا دانش آموزی با رشته ریاضی در گروه علوم تجربی شرکت کرده، این دانش آموز حتما باید سابقه تحصیلی در رشته علوم تجربی ایجاد کند البته در دروس مشترک اعم تخصصی و عمومی نیازی به این ندارند اما در درسی که سابقه ندارند مثل زیست شناسی، حتما باید سابقه ایجاد کنند و در خرداد آن درس را حتما باید امتحان دهند.

هنرستانی ها چطور سابقه ایجاد کنند؟

وی افزود: هنرجویان هنرستانی ها بدلیل آنکه آزمون داخلی دارند، سابقه تحصیلی ندارند بنابراین، این دسته اگر در گروه آزمایشی هنر شرکت کنند باید دروس عمومی شاخه خود را انتخاب کنند و نیازی نیست دروس عمومی شاخه نظری را انتخاب کنند؛ اما در پایه دوازدهم چون درس زبان خارجی ندارند، امتحان شاخه نظری از آنها گرفته می‌شود که کد درس مشخص است. دانش آموزان در پایه دهم و یازدهم نیز می‌توانند از اکنون برای ایجاد سابقه اقدام کنند تا در پایه دوازدهم با دانش آموزان شاخه نظری امتحان دهند اما باید دروس عمومی خود را امتحان دهند. اگر افراد بنای شرکت در گروه آزمایشی دیگری را دارند طبعاً باید متناسب با گروه انتخابی، سابقه تحصیلی را ایجاد کنند یعنی دروس مربوطه را انتخاب و در آزمونش‌ شرکت کنند. این موضوع اختیاری است و اجباری در کار نیست اگر حتی تصور کنند بعدا در گروه آزمایشی دیگری شرکت کنند نیز به آن ها اختیار داده می‌شود تا سابقه خود را تولید کنند.

وی خطاب به معترضان به سوابق که باید مدارک و ادله خود را بارگذاری کنند اما ممکن است تا مهلت تعیین شده نتوانند ادله خود را بدست بیاورند گفت: به محض اعتراض، سامانه شروع به بررسی می‌کند و بخش اعظمی از اعتراضات به این شکل رفع می‌شود ولی به افرادی که پیامک ارسال و نیاز به مراجعه حضوری دارند حتما فرصت کافی برای رفع مغایرت داده می‌شود و نگرانی نداشته باشند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • امروز؛ پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی/نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌ها
  • عکس| واکنش فرشاد احمدزاده به انتقاد پیشکسوت استقلالی
  • استاد دانشگاه سمنان عضو هیات علمی نمونه کشوری شد
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • دولت مشارکت مردم در تولید را تسهیل کند
  • انتقاد تند هاشم بیک‌زاده از رامین رضاییان و فرشاد احمدزاده + ویدئو
  • یادداشت: پیغامی برای هاشم بیگ‌زاده!
  • هاشم بیک زاده: مهرداد پولادی پیراهن مسی را گرفت ولی در نهایت به جواد نکونام رسید / فیلم
  • ببینید | کنایه هاشم بیک‌زاده به قیمت دلار در برنامه زنده
  • ارائه خدمت ۱۹۵ گروه جهادی در استان چهارمحال و بختیاری