Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه پایگاه اطلاع رسانی دولت علی ربیعی در گزارشی از مراسم گرامیداشت روز خبرنگار که به ابتکار دولت برگزار شد، نوشت: من همواره در طول زندگی چه به عنوان مصرف کننده و چه به عنوان کنش‌گر مطبوعاتی با رسانه ‌ها مرتبط بوده‌ام. امسال روز خبرنگار به عنوان انتقال دهنده سخن دولت به جامعه و حرف های جامعه و نقدهای رسانه به دولت، برایم متفاوت‌ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فکر کردم چگونه این روز را گرامی بداریم. به نظرم رسید در یک دورهمی و مراسم ساده با جمعی از همکاران دولت، بیشتر شنونده باشیم.

سخنگوی دولت ادامه داد: سه شنبه شب، مراسمی برگزار شد که به اعتقاد من از نظر شکل و محتوا، اتفاق تازه‌ای بود. دولت میزبان خبرنگاران و رسانه نگاران از طیف‌های مختلف سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا بود. تقریبا همه ایران حضور داشت. از زنان فعال در حوزه رسانه، از روزنامه نگارانی که صدای محرومیت مناطق مرزی را به رشته تحریر در می‌آورند، از مناطق قومی و اهل سنت تا روزنامه نگاران با ادیان مختلف که فرصت سخن یافتند. حتی برای موسیقی مرسوم در این مراسم، دو نماینده صداهای خاموش فریاد زدند که ما را هم ببینید. برای اولین بار، دو عزیز هنرمند توان‌یاب، برای اجرای برنامه ساده خودشان که خواندن آوازهای محلی بود به این نشست دعوت شدند و پس از اجرای زیبایشان به شدت مورد تشویق رسانه نگاران قرار گرفتند. برخلاف ضیافت های مجلل و پرخرج، دیشب، مسئولان دولتی و خبرنگاران در یک ردیف صندلی، کنار همدیگر نشستند. مسئولان دولتی اما به این نشست آمده بودند تا بیشتر بشنوند. برای همین بود که فضا، آنقدر که معمول این جلسات است، رسمی و «خبر خور» نبود.

ربیعی با اشاره به حضور مسئولان دولتی در این مراسم گفت: از دولت، من به عنوان سخنگوی دولت حضور داشتم، آقای دکتر صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه معاونانش، آقای دکتر واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور و معاونینش، آقای دکتر انتظامی رئیس سازمان سینمایی کشور، آقای علیرضا معزی دبیر شورای اطلاع رسانی دولت، آقای علی جنتی، وزیر سابق این حوزه و بسیاری از مسئولان مختلف دولتی حضور داشتند، ولی بیش از همه، حضور نزدیک به ۵۰۰ نفر از خبرنگاران، رسانه نگاران، مدیران رسانه ای، اساتید حوزه ارتباطات و روزنامه نگاری و عکاسان به چشم می خورد. برای همین، بیشترین زمان برنامه به حرف های خبرنگاران اختصاص داشت، مگر نه این است که روز، روز خبرنگار است و حالا نوبت ماست که از این بخش فرهیخته جامعه، روایت هایشان را بشنویم.

وی ادامه داد: دیشب روزنامه نگاران زیادی برای همکاران خود و مسئولان دولتی از پشت تریبون حرف زدند، سوای گعده‌های معمول، این نشست که در حیاط و راه پله و سالن پذیرایی پایین گرم شده بود، از طریق تریبون سالن جلسه، رسانه نگارانی حرف زدند که نشان دهنده تنوع فرهنگی، زبانی، قومی و حتی مذهبی ایران بزرگ است.

ربیعی در بخش دیگری از گزارش خود از نشست صمیمانه با خبرنگاران نوشت: یکی از روزنامه نگاران اهل سنت به بیان مشکلات رسانه‌نگاران پرداخت. از بین هموطنان ارمنی، یکی از روزنامه نگاران قدیمی درباره کمبود کاغذ و مشکلات صنفی رسانه های مکتوب حرف زد. رییس مهمترین نهاد مدنی رسانه ای، مهندس عباس عبدی درباره اعتماد مردم به رسانه‌های داخلی و راهکارهای افزایش این اعتماد صحبت کرد. روزنامه نگاری فعال در حوزه سیل هم سخن گفت.

سخنگوی دولت افزود: یکی از فعالان عرصه فضای مجازی به نمایندگی از طرف آنان که در فضای مجازی، سالم و صادقانه می‌نویسند صحبت کرد. خبرنگاران و رسانه‌نگاران دیگری که در رسانه های ملی و محلی شاغل هستند هم از زاویه دید خود، به مشکلات صنفی پرداختند و گفتنی‌های زیادی بیان شد. برای دقایقی هم دکتر عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد به ارائه گزارش کوتاهی از اقدامات وزارتخانه برای رسانه ها و همچنین بیان مشکلات معیشتی پرداخت. وی همچنین با پیشنهاد آقای عبدی مبنی بر گزارش ملی رسانه نیز موافقت کرد. آقای دکتر واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور نیز در سخنان کوتاهی، به خبرنگاران، تبریک گفت و از آنها به عنوان نمونه ای از اصناف فرهیخته و اثرگذار در کشور یاد کرد.

ربیعی درباره جمع بندی کلی این نشست نوشت: درباره لزوم دور هم جمع شدن، پذیرفتن تفاوت های رسانه‌ای و مشکلاتی که امروز ایران بزرگ در آن گرفتار است و برخی از کشورهای همسایه، با بزرگی و عظمت این سرزمین مشکل دارند، صحبت کردم.

وی ادامه داد: همچنین از ضرورت تقویت نوشتارهای مسئولانه و دادن امنیت سیاسی به آنانی که بانام و مسئولانه می نویسند در عصری که اخبار دروغ و فیک نیوز داخلی و خارجی ذهن مردم ایران را بمباران می کند، صحبت کردم. به همکارانم در رسانه ها، درباره اهمیت اطلاع رسانی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی گفتم که این روزها، متاسفانه محدودیتهایی که به وجود آورده اند، سبب کندی کار رسانه‌ها  شده  که دولت همه تلاش خود را برای حفظ این فضا خواهد کرد. هر چند خبر، مانند آب است، روان می شود و راه خود را پیدا می کند.

سخنگوی دولت افزود: با همکاران رسانه نگارم درباره نقد شدن و نقد شنیدن، همفکری کردم. این که اهل رسانه هم تلاش کنند بیشتر به مردم گوش دهند، بیشتر روی رسانه سرمایه گذاری کنند، چون بخشی از ثبات و امنیت یک کشور، وابسته به نظام اطلاع رسانی است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علیرضا معزی علی جنتی دولت فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۰۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلجی: آرایش دشمن رسانه‌ای است

ایسنا/ایلام رئیس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: آرایش رسانه‌ای دشمنان به گونه‌ای است که هم به نقاط ضعف و هم به نقاط قوت ما حمله می‌کنند و امروز در جنگ نفس‌گیری در روایت‌سازی و مدیریت پیام هستیم.

« سپهر خلجی » امروز پنجشنبه در نشست شورای اداری استان ایلام با بیان اینکه هنر روایت در بیان مطالب و مفاهیم بسیار مهم است که می تواند تاثیر گذاری بیشتری و بهتری در جامعه مخاطب داشته باشد، اظهار کرد:  باید تلاش شود که روایت درست و صحیح برای مخاطبان و اقشار مختلف مردم ارائه شود.
وی گفت: سینمای هالیود در واقع صنعتی بود که آمریکایی ها برای روایت قدرت، سبک زندگی و هیمنه خود پایه گذاری کردند و بر اساس همین صنعت روایت گری تلاش کردند که افکار عمومی جهان را مهندسی کنند و آمریکا به عنوان کشوری که در جنگ ویتنام بدترین جنایات را انجام داده، با صنعت سینما تلاش کرد که مدافع حقوق بشر جلوه داده شود و امروز نیز تلاش می کند که در غزه نیز به همین گونه عمل کند.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت تصریح کرد: آرایش رسانه‌ای دشمنان به گونه ای است که هم به نقاط ضعف و هم به نقاط قوت ما حمله می کنند، اربعین برای ما یک نقطه قوت و بی نظیر است که به آن نیز حمله می‌کنند و  اینکه امروز جنگ نفس‌گیری در روایت سازی داریم و درگیر جنگ مدیریت پیام هستیم.
خلجی تأکید کرد:  امروز تمرکز دشمن بر جنگ در حوزه اقتصادی است و همین موضوع را هم در عرصه رسانه پیش می‌برد و ما امروز به عنوان کارگزاران و مسولان مأموریت داریم که همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند در عرصه جهاد تبیین وارد عمل شده و پای کار باشیم چراکه هدف دشمنان در جنگ رسانه‌ای ناکارآمد جلوه دادن نظام است و  وظیفه ما ایجاد امید و اعتماد افزایی در سطح جامعه است.
وی گفت : قبل از این دولت روزانه ۷۰۰ الی ۸۰۰ کشته کرونایی داشتیم، مدارس تعطیل بود، تورم نزدیک به ۶۰ درصد بود و امروز همین عامل تورم ۶۰ درصدی، مدعی است، دولت قبل یک زمین سوخته را تحویل دولت کنونی داد و این دولت تورم ۶۰ درصدی را امروز به ۴۰ درصد کاهش داده که این میزان در فروردین ماه این میزان به ۳۰ درصد کاهش یافته است.

 وی گفت: در دولت قبل قطعی های مکرر برق داشتیم، نفت فروش نمی رفت امروز یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت به فروش می‌رسد و  دامن زدن به حاکمیت دوگانه، رشد منفی در حوزه مسکن از دیگر مشکلاتی بود که در دولت قبل وجود داشت، اگر یک رویارویی با با کشورهای متخاصم در دولت گذشته داشتیم آیا فکر می کردید که چنین منسجم در مقابل دشمن ایستاده، عملیات وعده صادق اجرا شود، امروز در حوزه فضایی و دانش بنیان ها کشور رشد داشته است، در حوزه سیاست خارجی و ارتباط بین المللی نیز ارتباط کشور توسعه یافته است.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت ادامه داد: مسیری که دولت پیش گرفته مسیر خدمت و کار برای مردم است و وظیفه ما این است که روایت‌گری درست و صحیحی داشته باشیم و باید تلاش کرد روند عقب ماندگی را جبران کنیم و کشور نیاز به خدمت دارد.

خلجی گفت : سه مقوله تبیین، اعتماد سازی و رفع شبهه، وظیفه همه مدیران و اصحاب رسانه در راستای تبیین فعالیت‌ها و برنامه‌های انجام شده در کشور است و  این حجم از کار در این دولت انجام شده است که حتما باید در حوزه روایت گری و به ویژه روایت‌گری مقایسه ای کار شود.

وی تاکید کرد: هر مدیر دستگاه اجرایی مسئول مستقیم اطلاع رسانی است و حوزه اطلاع‌رسانی از دستگاه اجرایی و نظام اداری تصویر سازی می‌کند و اگر مدیران دلسوز هستند باید بخش اطلاع رسانی را در دستگاه اجرایی خود تقویت کنند و باید یک درصد مشخصی از این همه حجم عملیات و کارها، طرح و پروژه های انجام شده به حوزه اطلاع رسانی اختصاص یابد و  باید همه پروژه ها دارای پیوست اطلاع رسانی بوده و در این زمینه هزینه شود که مردم از این اقدامات و طرح ها آگاه شوند.

خلجی تصریح کرد: تصویرسازی درست از میزان خدمات و ارائه تصویر درست از فعالیت ها و اقدامات انجام شده از جمله توانمندی‌های روابط عمومی‌ها باید باشد که خدمات دولت و نظام برای مردم تبیین شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • دولت بزرگ‌ترین کنش‌گر رسانه‌ای و ارتباطی در کشور است
  • شهادت ۱۴۱ خبرنگار از ابتدای تجاوز اسرائیل به غزه
  • دولت بزرگ‌ترین کنش‌گر رسانه‌ای و ارتباطی در کشور است
  • خلجی: مدیران اهمیت کار اطلاع‌رسانی را درک کنند
  • روایتگری جزء اولویت‌های مسئولان باشد
  • کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند
  • خلجی: آرایش دشمن رسانه‌ای است
  • روایت گری جزء اولویت‌ های مسئولان باشد
  • روایت گری جزء اولویت‌های مسئولان باشد
  • فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ممنوع است